Januar 2018
S M T O T F L
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Luk dig ind

Informationer!

At mindes OZ1NV Jørgen 'SK'

OZ1NV silent key

Jørgen Riishede

Den 21.10.2017 døde Jørgen på hospitalet i Hillerød i en alder af 77 år. Det hårdt prøvede helbred kunne desværre ikke klare det længere. Jørgen var folkeskolelærer i fysik og kemi i mange år på Helsinge skole. Men i fritiden blev der kørt hold i ”Vejen til sendetilladelsen” og mange kan i dag takke ham for den radioamatør licens de opnåede takket være hans indsats.

Jørgen havde mange tanker og ideer, som skulle realiseres i EDR-foreningsarbejde. Hans tid som formand for Hillerød afdelingen vidner især om dette.

Da Hillerød afdelingen for få år siden stod til sluk-og lukning, viste Jørgen som formand sit værd, og fik foreningen i gang efter nærmest håbløst svære forhandlinger med kommunen om ombygning af lokalerne, som kommunen havde lukket pga manglende brandsikkerhed.

Samtidig var Jørgen i perioder medlem af både Helsinge-og Frederikssunds afdelingerne.

Interesserne var mange ud over elektronik. Her kan nævnes Astronomi, Modeljernbane, og ikke mindst Spejderbevægelsen, havde en stor plads i Jørgens hjerte. Der blev lavet byggesæt til de unge spejdere for at stimulere interessen for elektronik -byggeaftner i Hillerød afd og Jota arrangementer ikke at forglemme..

Den store interesse for tog blev i pensionisttiden fulgt op med et par fantastiske ture over Andesbjergenes højder og tværs over Canada. Hjemme blev førstesalen indrettet med en kæmpe modeljernbane.

På QTH’en i Helsinge manglede der ikke radiogrej. Jørgen samlede i rigtig mange år på Heathkit-grej, og det blev til en stor samling. Senere blev den afløst af moderne og up-to-date transceivere.

Et tre-sektions Versatower med antenner fra 80mtr – 70cm viser med al tydelighed hans store engagement.

Desværre var de senere år helbredsmæssigt svære, først med synet, hvor det gik meget ned ad bakke. Senere – kom han, efter et langt hospitalsophold, meget svækket hjem. Men efter nogen genoptræning blev fysikken alligevel så god, at han var mobil og i gang igen. Men synet var nu desværre helt nede på nogle få procent af normalen. Hverdagene krævede derfor megen hjælp.

Vi var nogle stykker, der tog Jørgen med til klubben i Fr.sund hver onsdag. Her nød han at være blandt os, og ville meget nødigt undvære denne ugentlige opmuntring.

Hvad gør man, når man skal kommunikere med andre og har en smartfone? ”SIRI” - hvor du taler til telefonen, som så udfører dine ønsker fx opkald, sms, m.m. Det var Jørgens livline til omverdenen i mange tilfælde!

Han talte lige til det sidste om store planer, og om al det han kunne tænke sig at nå. Noget af det var ret urealistisk, men det viser bare, at drømme og engagement kan trives trods modvind i livet!

Hvor er det opmuntrende og tankevækkende at møde et menneske, der kan bevare optimismen trods så store problemer i hverdagen. Sådan var Jørgen – OZ1NV.

Jørgen blev begravet i Helsinge den 26. nov. Hans tanke var, at hans rester engang kunne genopstå et eller andet sted derude i universet…

Han efterlader sig sønnen Claes og dennes familie, til hvem vore tanker også går.

 

Ære være dit minde ”OZ1NV”

Vi mødes måske engang derude i universet - hvem ved ?

EDR Frederikssund

OZ8PG