KG5RKI - Toolkit DMR TYT-MD380/MD390 + Retevis RT3/RT8 - Opdatering (23 jan 2020)

KG5RKI

ToolKit for TYT-MD380 / Retevis RT3 eller TYT-MD390 / Retevis RT8.

(Opdatering - - 23-01-2020)

Så er der igen nyt om KG5RKI Tool kit, nu fungere det igen som tidligere og kan derfor bare bruges igen ;-)

 

Nogle friske fyre på GitHub, har udviklet et værktøj til at hente og uploade en frisk userdb.bin til de oven for nævnte radioer, der køre med KG5RKI firmware... Men er altså ikke nødvendigt lige nu... <værktøjet kan hentes via denne Link:

http://www.miklor.com/DMR/DMR-380-DB-Tool.php

Jeg har opdateret min TYT MD-390G og det ser ud til at fungere fint ;-)

 

  På denne hjemmeside findes også den sidste version af KG5RKI's tool kit, og sidste firmware kode (som altså ikke kan bruges til at indlæse bruger data, men vel til at indlæse firmware med, hvis det skulle have interesse)  

 (23-01-2020)

 

Her beskriver jeg hvordan du kan opdatere en Tytera/TYT eller Retevis DMR håndradio med "alternativ" firmware, denne firmware giver nogle andre muligheder.

Særlig ved en ny Tyt DMR radio, læs artiklen om indlæsning af codeplug, som også ligger under Menu "Digital Ham" her på klubbens hjemmeside.

Det er en betingelse for at det kommer til at virke, at der først er indlæst en codeplug(datafil) der jo har alle data om repeatere – zoner og TG (Tale Grupper), og fremad rettet er det også denne codeplug der skal opdateres og indlæses, når nye repeatere eller ændring af zoner m.m. skal indlæses i radioen, når du bruger userDB sammen med den ”alternativ” firmware er der ingen grund til at have kaldesignaler og navne i denne codeplug.

 

 

06 jun. 2018 - Det set udtil at problemet med KG5RKI Toolkit - er alvorligt... KG5RKI's hjemmesiden svare ikke.

Jeg har 05 jun. 2018- - konstateret at jeg ikke kan hente userdb.bin via KG5RKI ToolKit, arbejder på en anden løsning, men skal først teste i ejen radio... finder jeg noget fornuftigt kommer en melding her.

 

Personlig syntes jeg at opdateringen fra DMR-MARC (det er her alle registrerede DMR-ID/CCS7 findes) er et + da denne (og andre firmware) kommer udover problemet med for lidt plads til DMR-ID'er i standard firmware (altså visningen af kaldesignal og navn i radioens display), men vær opmærksom på at også standard firmware bliver ændret... så hold dig orienteret på internet...

 

KG5RKI Toolkit

ToolKit for TYT-MD380 / Retevis RT3 eller TYT-MD390 / Retevis RT8.

Vigtigt! Indlæsningen af firmware, database, codeplug osv. Er helt på dit eget ansvar.

Dette software fra Ty Weaver, KG5RKI er til Windows, som du så kan bruge til at indlæse den alternative firmware der via menuen MD380Toolz giver mange nye muligheder, samt muligheden for at uploade DMR-ID brugerdatabasen (for Europa), uden brug af Linux eller virtuel Linux, til TYT-MD380 / Retevis RT3 eller TYT-MD390 / Retevis RT8. Softwaren kan downloades > her < hvor der også er yderlig information.

Med dette software kan du downloade den eksperimentelle firmware og skrive den i radioen. Dette fungerer både for firmware og brugerdatabasen.        (dette toolkit installeres ikke, men kan kaldes direkte i mappen eller fra proceslinje eller genvej)

Bemærk venligst de to forskellige firmware til enhederne. Der er en til "enheder med GPS" og en til "enheder uden GPS".

Download firmware

Afhængigt af enheden, skal du klikke på "Download GPS" (enheder med GPS) eller "Download NON-GPS" (enheder uden GPS)


KG5RKI 02

 

 

Ind læs firmware i enheden:

Klargør enheden til indlæsning af firmware… Hold de to knapper ”PTT og øverste sideknap” inde, og tænd for enheden.

Enheden blinker derefter rødt og grønt, men viser ikke noget i displayet.

 

 KG5RKI 03

Når firmware er hentet klik på Flash, nu uploades firmware til enheden

Når Flash er færdig reboot enheden… (reboot = sluk/tænd)

 

 

  • Indlæs brugerdatabase til enheden:

Tilslut programmeringskablet til radioen og computeren
Tænd for radioen som normalt, som om du vil køre en QSO
Klik på "Download Update"

KG5RKI 04 Nu downloader programmet bruger databasen

 Når brugerdatabasen er hentet(der står 'Done' i nederste linje), klik på Flash for at uploade databasen til enheden

Forklaringer

 KG5RKI 06

 

FILENAME: Med "Open" får du muligheden for at indlæse din egen firmware, brugerdatabase eller din egen Codeplug. Dette er nødvendigt for at bruge de respektive muligheder "Flash from File" eller "Codeplug Write" funktioner.


CODEPLUG: "Write" skriver en kode codeplug til enheden. "Read" læser den kode, der aktuelt er programmeret i enheden, og gemmer den.


FIRMWARE: "Download GPS" / "Download NonGPS" indlæser den nuværende version af KG5RKI-MD380Toolz fra internettet. "Flash" uploadede den hentede firmware til enheden. "Flash From File" skriver den tidligere (din egen) valgte firmware i enheden. Dem der foretrækker at bruge de originale MD380Tools i stedet for KG5RKI-versionen, skal downloade dem separat og læse dem i radioen via "Flash from File".


USERDB: "Download Update" downloader en opdateret version af brugerdatabasen. "Flash" uploader brugerdatabasen til enheden, hvor den kan aktiveres i radioen under menuen ”MD380Tool -> Show Call -> UsersDB”. I modsætning til data DMR-id som du skriver i din codeplug (typisk med begrænset plads) benyttede UserDB, den komplet europæiske DMR-ID database med Call og navne m.m. når du vælger som vist ovenfor. Med "Flash From File" kan du også importere din egen bruger database.

 

På denne hjemmeside findes en dokumentation / beskrivelse af funktionerne i MD-380 Tools - ->> KG5RKI TOOLS

 

Vigtigt! Når du bruger ”Flash”, vent altid, indtil bundlinjen siger "Done". Nogle ting kan tage et par minutter længere end ventet ;-).


Vigtigt! Indlæsningen af firmware, database, codeplug osv. Er helt på dit eget ansvar.